15 december 2017
blog terug naar overzicht

Wij maken Office-S: Dé ScheidingsMediator

Chris van Gompel (50) zit nog niet zo lang in het Videolab. Hij nam halverwege 2017 het bedrijf Dé ScheidingsMediator van Jan Soons over. Daarvoor was hij meer dan twintig jaar vooral financieel- en hypotheekadviseur.

“Het begeleiden van stellen die besloten hebben te stoppen met hun relatie of hun huwelijk is mijn core business. Ik regel dan alles. Van technische zaken als wie het huis krijgt, de regeling voor de kinderen en hoe om te gaan met de hypotheek, tot het omgaan met alle emoties die vrijkomen bij een scheiding. Het is mijn taak om mijn cliënten binnen de mogelijkheden de voor hen juiste beslissingen te laten nemen. Niet te overhaast, niet uit emotie, maar zodanig dat ze allebei na een jaar nog steeds achter de genomen beslissing staan. Hoewel dat niet altijd even makkelijk is, geeft dat wel rust. Mensen zijn vaak geneigd om te snel te beslissen.”

 

Financieel adviseur

Van Gompel startte zijn carrière als financieel adviseur. “Tot tien jaar geleden had je nog een redelijke vertrouwensband met je klanten. Het kwam dan ook regelmatig voor dat ik werd gebeld met het bericht dat een klant ging scheiden en me vroeg om de financiële zaken te regelen. Vaak hielp ik deze mensen dan ook met andere zaken. Zo ben ik in het vak gerold. Op een gegeven moment ben ik de opleiding registermediator gaan volgen en nu ben ik al enige jaren lid van de Mediatorsfederatie Nederland. Zoals ik al zei, het begon als een aanvulling op mijn baan, later parttime en sinds juni 2017 fulltime. Toen Jan Soons met pensioen ging heb ik de naam van zijn bedrijf, de website en het kantoor in het Videolab van hem overgenomen. DéScheidingsMediator is dus een oud bedrijf met een nieuw gezicht.”

 

In zijn vrije tijd barbecuet Chris graag. “Ik leg thuis graag een lap vlees voor mijn vrouw en de kinderen op de barbecue. Daarnaast doe ik samen met een vriend van me, die importeur van het barbecuemerk Grill Dome is, een paar keer per jaar mee met (inter)nationale BBQ-wedstrijden. Verder drink ik graag een pilsje en ben ik al een jaar of vijfendertig in te huren als dj. Ik draai alles, zolang het maar niet te extreem is.”

 

Videolab

Voordat Van Gompel Dé ScheidingsMediator overnam was hij nog nooit op Strijp-S geweest. “Strijp-S is ongelooflijk gaaf. Ik vind het fantastisch hoe ze het terrein en de gebouwen opgeknapt hebben en vind het heerlijk om me tussen alle bedrijvigheid te begeven. Wat ik zo leuk aan het Videolab vind is de diversiteit aan bedrijven. Van grote ondernemingen tot eenpitters en van Scheidingsmediator tot marketingbureau. Er zit een energie in het gebouw die ik niet kan verklaren, maar hij zit er wel.”

 

Meer informatie over Dé ScheidingsMediator vind je op www.descheidingsmediator.nl