4 juli 2017
blog terug naar overzicht

Wij maken Office-S: Falco van der Maden

Falco van der Maden zit alweer een tijdje met zijn bedrijf Madia in zijn kantoor op de zevende verdieping van het Videolab. Het uitzicht is er spectaculair. Een goede reden voor Van der Maden om te blijven. “Als je groeit is het hier makkelijk om extra ruimte te huren. Dat is een van de leuke dingen in het Videolab. Er kan hier veel. Daarnaast wordt er aandacht gegeven aan samenwerkingen tussen de verschillende bedrijven onderling.”

Madia is een e-commerce internetbedrijf dat andere bedrijven helpt met webshop implementaties. Van huis uit is Falco van der Maden grafisch geschoold. In die sector startte ook zijn carrière. “Prepress, lay-out, designs maken.” Medio jaren negentig ontdekte hij het internet. “Dat trok me heel erg. Ik verdiepte me in de materie en wist mijn baas te overtuigen om naast leaflets en brochures ook websites te gaan maken.” Er werd een aparte afdeling voor opgezet, maar dat was geen succes.” Het ontwerpen van websites beviel Falco echter zo goed, dat hij overstapte naar Philips Design. “Tijdens mijn werk bij Philips Design kwam ik in aanraking met CARE Internet service met wie ik later een nieuw bedrijf heb opgericht. Met succes, maar in 2007 werdt het tijd voor een nieuwe stap en ben ik Madia gestart.”

 

Officiële relatie aangaan

“Binnen Madia wilde ik vooral gaan werken met standaard applicaties en deze “customizen” naar de wensen van de klant. Ik had voor de meeste een oplossing, behalve voor webshops. Uiteindelijk stuitte ik in de diepe krochten van het internet op een blog over een nieuwe webshopapplicatie die werd ontwikkeld genaamd Magento. Dit trok mijn aandacht. Toen het bedrijf een partnerprogramma opende, was ik er dan ook als de kippen bij. Samen zijn we de markt opgegaan. Zij als leverancier, ik als solution partner.”

De wereld was klaar voor Magento. “Ik had op het goede paard gewed.” Al snel kon Van der Maden het niet meer in zijn eentje. Hij vond een compagnon in Han Leenders. “Vanaf 2009 zijn we mensen gaan aannemen. Inmiddels hebben we twintig man in dienst.”

Naast Magento, zijn er andere applicaties bijgekomen en heeft Madia een eigen product ontwikkeld genaamd Marello, dat inmiddels op de markt is. “We gaan het wereldwijd uitrollen. Erg gaaf.”

 

Van TQ naar Videolab

Aanvankelijk startte Falco van der Maden Madia vanuit huis. “Toen Han erbij kwam, werd het tijd om afscheid van mijn logeerkamer te nemen.” Ze betrokken een kantoorruimte in gebouw TQ op Strijp-T. “Daar hebben we een paar jaar gezeten. Door omstandigheden moesten we er weg. Zodoende zijn we in het Videolab terechtgekomen. Al twee keer hebben we ons kantoor uit moeten breiden. We hadden ook intern kunnen verhuizen, maar het uitzicht is fantastisch op de zevende verdieping.”

Falco vindt dat Office-S goed naar haar members luistert. “Het is goed te zien dat er veel wordt geïnvesteerd. De liften zijn aangepakt, net als de receptie en de toiletten. Het Videolab heeft nu een professionele en modernere uitstraling.”

 

Inspanning en ontspanning

In zijn vrije tijd vindt Falco het heerlijk om in de buitenlucht te zijn. In combinatie met webshops bouwen is dat soms lastig. Daarom is hij met zijn vriendin in het buitengebied van Sint-Oedenrode gaan wonen. Met twee honden, een kat, twee varkens en een stuk of vijf kippen is het is een vrolijke beestenboel bij hem thuis. “We zitten nooit stil. Gras maaien, honden uitlaten, de heg snoeien of een verbouwing aan het huis, er is altijd wel wat te doen. Die combinatie van inspanning en ontspanning is voor mij de perfecte combinatie.”