2 november 2017
blog terug naar overzicht

Wij maken Office-S: Fototainer

Thijs Groenhuis (41) en Richard van Merode (40) begonnen enkele jaren geleden samen het bedrijf 2Seconds. In die tijd hield Thijs zich nog vooral bezig met het bouwen van websites en Richard was in te huren als acteur of voor presentatiewerk. De passie voor fotografie bracht hen samen en 2Seconds werd al snel Fototainer. Richard vertelt.

Fototainer

“Het woord fototainer is een samenvoeging van foto en entertainer. Wij maken foto’s waar mensen blij van worden. Vroeger deden we dat door middel van typetjes. Ik liep dan op beurzen en bedrijfsfeesten rond als modefotograaf, butler of paparazzi, terwijl Thijs de foto’s online plaatste. Later zijn we gaan investeren in greenscreen constructies, goede lampen, snelle printers en computers en ander professioneel materiaal. Hierdoor kunnen we tegenwoordig een studio op locatie plaatsen. Dat geeft ons de mogelijkheid om de mensen die voor onze camera terechtkomen ter plekke in een vreemde of grappig setting op de foto te zetten. Als piloot in een klein propellervliegtuigje boven een tropisch eiland of door zombies in een apocalyptische wereld achterna gezeten. Zo’n foto wordt dan meteen geprint.”

 

The Walking Dead

“Verder maken we ook zogenaamde ‘topshots’. Dat zijn foto’s waar een extra laag ter plekke over de foto wordt gezet. Bijvoorbeeld ‘BREAKING NEWS’ of ‘WANTED: DEAD OR ALIVE’. Maar het kan ook een Eskimolaag zijn, waardoor het lijkt of je op de Noordpool zit. Deze foto’s worden ook weer ter plaatse uitgeprint. We zijn nu erg druk met Fototainer Events. Hiervoor maakten we pas nog drie grote stands voor de promotiecampagne voor het nieuwe seizoen van The Walking Dead.”

 

Office-S

Over Office-S is Richard duidelijk. “Wij zijn vooral met Office-S verbonden door de mogelijkheden die hier geboden worden en vinden het fijn dat er met ons meegedacht wordt. Zo groeiden we een paar jaar geleden uit ons jasje in ons oude kantoor. Met één telefoontje naar Jack (Reeuwijk, Programmananager Office-S) was alles geregeld en zaten we binnen een mum van tijd in een grotere ruimte.

 

Meer informatie over Fototainer vind je op www.fototainer.nl